Da NyUlv var Lilleblå
SE TRÆNINGSRAPPORT !!

For nogle år siden så jeg en udsendelse på Discovery om en funktionshæmmet kvinde, der havde en specialtrænet hund til at hjælpe sig i hverdagen.

På det tidspunkt var Dagmar og jeg allerede i fuld gang med at drømme om hendes voksentilværelse. Og jeg så straks, at en Hjælpehund ville være en nyttig ting i en selvhjulpen hverdag.

I begyndelsen var der ingen, der havde hørt om den slags i Danmark. Og da de endelig kom hertil, så kunne Dagmar ikke blive godkendt som bruger på grund af sit sprog.

I min kvide surfede jeg videre på nettet, og endelig den 9. april 2001 kom jeg i kontakt med hundetræner Bodil Frandsen.

Bodil blev tændt på idéen om at træne en hjælpehund til en handicappet ved hjælp af døves tegnsprog. Og helt mirakuløst havde hun den rette hund til Dagmar.

Det var en ung herre kaldet Lilleblå født den 30. Januar 2001. Det viste sig hurtigt, at Dagmar og Lilleblå havde en god forbindelse til hinanden og Dagmar gav ham et navn, der oversat til dansk betyder NyUlv. 

Bodil bor tæt ved Ålborg, og det kunne ikke passe bedre med Dagmars planer om at flytte til døvemiljøet i Ålborg.

NyUlv lærer tegnsprog. Og han bliver specialtrænet til at hjælpe Dagmar i hverdagen. Han lærer at samle ting op, hente vasketøj ud af vaskemaskinen, hjælpe til under indkøb, hvis det er svært at nå varer på de nederste hylder, kalde på hjælp, beskytte Dagmar mod at blive væltet på gaden og så videre. Og så bliver han en kærlig ven i Dagmars hverdag.

Dagmar på sin side lærer en masse om at passe ham og om at forstå hundes sprog.

Bodil har vist sig at være en kompetent og dybt engageret træner med en stor forståelse for handicappedes livsvilkår. Hun har samlet en gruppe trænere om sig, der alle arbejder for at gøre hjælpehunde tilgængelige for tegnsprogede, handicappede mennesker.

Sammen har de skabt HHtH - Hjælpe Hunde til Handicappede.

Og i takt med at trænernes tegnsprog udvikler sig, så får også almindelige døve mulighed for at gå til hundetræning hos dem.

Det koster en del penge at træne NyUlv. Indtil nu har vi fået god hjælp fra fonde. Døvefonden har ydet et stort legat under den forudsætning, at vi laver en rapport om træningsforløbet. Mindelgeatet uddelt gennem Ålborg Dyrehospital, en lokal dyrlæge og selveste Dronning Margrethe har også hjulpet til. Resten betaler vi selv i månedlige rater. Så selvom det er dyrt, så er det ikke umuligt, og resultatet er bestemt alle pengene værd.


Frennung Begyndelsen Sammenbrud Gennembrud Fremgang Afasi og Tegnsprog Hjælpehund 2001 Tak Links

Sådan kontakter du os
judith@frennung.dk

michael kors Ray ban nike huarache Adidas Scarpe Abbigliamento Asics nike flyknit scarpe converse Scarpe air jordan scarpe da calcio nike free nike cortez nike roshe air max